Senaste inläggen

Av Teija - 5 maj 2010 11:32

För ett par månader sedan hade vi besök av arbetsmiljöverket. Det handlar om systematiskt miljöarbete.


Både maken och jag tyckte att det var ett givande besök. Denna myndighet kan ju tyckas lite skrämmande men faktum är jättebra att få lite bättre koll på hur man skall lägga de rutiner som krävs för att de anställda skall ha det säkert på jobbet.


Vi fick några nedslag, bland annat så skulle vi ha första hjälpen kuddar på strategiska platser. Men kraven var inte alls tillkrånglade utan det gick ut på att det skall vara enkelt men systematiskt.


Vad sägs om detta, hämtat från boken Hästhållning i praktiken av Mats Mellberg:


I stallet arbetade fyra personer som hette Alla, Någon, Vem som helst och Ingen. Ett viktigt jobb måste göras och Alla var övertygad om att Ingen skulle göra det. Vem som helst kunde ha gjort det, men Ingen kunde gjort det, för det var Allas jobb. Ingen insåg att Alla inte skulle göra det. Det hela slutade med att Alla skyllde på Någon när Ingen gjorde vad som Vem som helst kunde ha gjort.


Är man systematiskt missar man inget, det är det som är poängen med systematiskt miljöarbete!


Ha det gott  

Av Teija - 4 maj 2010 12:55

Här har jag och gubben min skapat oss ett nytt ordspråk.


Med ett leende på läppen så påpekade han igår att jag allt har lite "gällivarehäng" på jeansen varpå jag replikerade att så länge man inte har det i mungiporna så gör det väl inget.


Ha ha, humorn får allt vara det sista som överger en här i livet.


Idag jobbar jag med bokföring. Hoppas att du också gör något du gillar... det låter väl inte klokt att jag gillar bokföring men så är det allt.


Ha det gott  

Av Teija - 3 maj 2010 10:53

       

Såg i tidningen i morse att vi minsann är släkt med grodorna. Det ni!


Helgens bestyr bestod av mycket vila (faktiskt!), rosklippning, skogspromenad med Nicko. Härligt med alla sippor! Var med och tittade på A när hon red igår. Det är så avkopplande...


Har deklarerat för mig också. Nu skall jag fixa makens via webben. En bilaga som heter K10 skickar vi på papper för de på skattekontoret hade inte kompentens nog att hjälpa mig att fylla i den rätt. Det skall visst finnas anvisningar där på webben men jag blir då inte klokare av dem.


Kvack kvack ;)


Hoppas att din helg varit riktigt bra  

Av Teija - 1 maj 2010 20:19

Oj, det är visst dags att klippa rosorna! Nu har björkarna musöron så det är tilll att ta fram sekatören imorgon...


Helt underbart ju!


Tittade på hur många inlägg jag gjort under april. Nu har min blogg gjort skäl för sitt namn, jag har i stort sett bloggat varannan dag.


E var på stallet på eftermiddagen idag. De hade träning för en show som skall vara på ridskolan nu i maj. Hahaha, de skall ha hoppduell inom ponnycupslaget. De skall spöka ut sig: bäbisarna mot fjantarna eller vad det nu var...   


Förresten har de gått vidare till semifinal i ponnycupen, så duktigt gjort.


Ha en fortsatt mysig helg  

Av Teija - 28 april 2010 23:09

Det har inte jag. Eller vi kanske jag skall skriva...


Rena farsen det här:D


Nåja, det brukar gå snabbt, lätt och så innerligt effektivt och smidigt och... jag vet inte vad - så gäller det ju att dra sig så länge som jag bara kan  Vilken SPORT!


Tjosan. Nu fick jag in min favoritsmiley igen...


Fattar inte att det skall vara så seeeegt varje år. Någon som känner igen sig? Eller... inte?!!

Av Teija - 28 april 2010 20:26

Igår så ringde de från skolan och sade att det är strul med M:s blodsockermätare. De provade att byta till det reservbatteri som fanns med men den funkade ändå inte.


Det var bara att hoppa i bilen och brumma de femton kilometrarna dit med en annan blodsockermätare.


Så kollade vi blodsockret bums. Höll faktiskt på att smälla av när det bara stod "low". På Freestyle Lite är det 1,1 mmol eller lägre.


Tänk om jag inte åkt dit bums och hon skulle ta sitt insulin och traska till matsalen för att äta... då kunde hon ju ha tuppat av.

 

M är så tålig. Det syntes på henne att hon var låg men inte så låg.


Hon drack en hel festis och tog två druvsocker så var hon som ny sedan. Och inte blev hon för hög sedan heller. Var så glad för det!


Hoppas att du har en bra kväll  

Av Teija - 27 april 2010 16:24

... ja - hur många skall det bli?


Imorgon skall jag alltså på anställningsintervju. 


Det första jobbet hade jag fått, den andra och tredje intervjun var för samma ställe och det var postitivt men är ännu oklart om det verkligen blir något... Det fjärde jobbet fick jag inte, är nog inte tillräcklig siffernörd...


Men den som jag blev intervjuad av hade tipsat om mig till ett annat företag och det är dit jag skall imorgon. Så han tyckte i alla fall att jag är en ok person, alltid något att glädja sig över.


Hm. Behöver ju jobba men det har ju sin tjusning och spänning att söka jobb haha i alla fall till dess man är helt utblottad... 


Nu skall jag förbereda lite middag! Ha en härlig kväll  Presentation


♥ V Ä L K O M M E N ♥

till min blogg:D

Skriver mest om små vardagliga ting men också en del om diabetes och Down syndrom.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se